SPØRGSMÅL?
+45 38 10 08 44

0Item(s)

Din indkøbskurv er tom.

Product was successfully added to your shopping cart.

6. Funktioner

Nedenstående er funktioner, som de fleste digitalpianoer har i dag. Det er vigtige funktioner, da de kan hjælpe med at man lærer hurtigere.

Metronom
En metronom hjælper dig med at holde tempoet. Man angiver et tempo, som efterfølgende afspilles med klik fra instrumentet. Tempoet sættes efter beat per minut, og kan indstilles efter forskellige taktarter, og om man ønsker at høre et ét-slag eller ej. Et metronom er god at have, når man skal øve en melodi i et bestemt tempo.

Optager
En indbygget optager er brugbar i de fleste øvesituationer. Udover at det kan være sjovt at høre sig selv spille, så er det også brugbart i en læringssituation. På flere instrumenter kan man optage på flere spor, er det ikke nok, kan man på langt de fleste digitalpianoer forbinde det til en computer, og brug et optageprogram til at optage så mange spor man ønsker.

Transponering
Med transponering får man mulighed for at transponere til en anden toneart. Når man skifter til en anden toneart, så skifter man tonehøjden på starttonen og får dermed et helt andet udgangspunkt. Det kan være brugbart i en situation, hvor du har lært at spille en sang et sted på klaveret, eksempelvis med starttone på C, men får brug for at spille den med starttone F. Med transponeringsfunktionen, kan du som pianist spille sangen det samme sted med starttone C, men klaveret spiller sangen med starttone F. Dette er især brugbart, i forbindelse med sangere, der ønsker at synge i et højere eller lavere toneleje.

Polyfoni
Polyfoni er ikke en funktion, men nærmere et begreb, som er godt at kende til i søgningen på et digitalpiano. Forestil dig, at du er på udkig efter en computer, de fleste ved i dag, at den computer med flest RAM er den bedste computer. Det er nogenlunde det samme med polyfoni. For langt de fleste almindelige brugere, er polyfoni fra 128 helt fint, det højeste er 256. Polyfoni er et udtryk for hukommelse af antal toner, der kan klinge samtidig. Hvis man forestiller sig, at man får brug for at spille på alle tangenter samtidig, (hvilket man sjældent gør), så er det godt at have så meget polyfoni som muligt. Spiller man avanceret klavermusik, vil det være godt at have et digitalpiano med meget polyfoni.

Bluetooth
Bluetooth er en ny funktion i mange nyere digitalklaverer. Men hvad kan man bruge den funktion til? Bluetooth funktionen i et digitalklaver har i de fleste tilfælde den samme funktion, som MIDI IN/OUT. Den information der kan sendes gennem bluetooth er altså den samme information der kan sendes via kabel til f.eks. en computer. Det der er nyt, og smart, ved at have bluetooth er nu, at integrationen til iPad's og lign. er blevet langt nemmere (og billigere). Du kan f.eks. optage direkte ind i Garageband, skrive noder direkte i et nodeprogram, eller bruge et professionelt program til at ændre på MIDI-settings. Nogle digitalklaverer bruger i dag også Bluetooth-funktionaliteten til at forbinde til en Native App som de forskellige producenter har udviklet, f.eks. Roland's app der hedder Piano Partner 2.

×