SPØRGSMÅL?
+45 38 10 08 44

0Item(s)

Din indkøbskurv er tom.

Product was successfully added to your shopping cart.

1. Historie

Et digitalpiano er et elektrisk musikinstrument som gengiver en optaget lyd (samples), gennem indbyggede højtalere og som simulerer lyden og fornemmelsen af et akustisk piano. De første digitalpianoer kom frem i 1970'erne i Italien og Japan, og tangenterne var ikke anslagsfølsomme. Med udviklingen af digitalpianoet i 1980'erne blev tangenterne anslagsfølsomme, og blev samtidig økonomisk tilgængelige for de fleste mennesker. Op igennem 1990'erne blev endnu en dimension tilført, vægtede tangenter, og med stadig bedre samples.

I dag er det et godt alternativ til det akustiske piano, med både anslagsfølsomme og vægtede tangenter, mulighed for at spille med forskellige lyde samt optage det man spiller. Disse egenskaber findes som minimum i alle digitalpianoer i dag. Dette er modsat keyboards, som stadig kun har anslagsfølsomme tangenter.

At gengive et akustisk piano er ikke let, da en mekanik er ganske avanceret, se billede forneden.

 

I dag bruger de fleste producenter meget energi på at optage og forfine deres samples. Spiller man f.eks. på et Kawai eller Yamaha digitalpiano, vil man når man spiller høre et af deres akustiske klaverer eller flygler. Læs mere om lyd under menupunktet "Lyde".

Den helt store fordel ved et digitalpiano er, at man kan skrue op og ned for lyden samt spille med hovedtelefoner, så man ikke forstyrrer de øvrige i husstanden. God fornøjelse med klaverspillet!

×