SPØRGSMÅL?
+45 38 10 08 44

0Item(s)

Din indkøbskurv er tom.

Product was successfully added to your shopping cart.

7. Højtalere

Som du måske har læst under 4. Lydeså er det ikke højtalerne, som afgør om lyden på dit digitalpiano er god eller dårlig. Men højtalerne medierer dit indtryk alt efter hvor højt de kan spille og hvor mange højtalere der er på instrumentet.
Producenterne har hvert deres udgangspunkt med placeringen af højtalerne på instrumentet. Nogle vælger at placere dem under instrumentet, hvor de spiller nedad, mens andre placerer dem foran så de spiller mod dig. Der er ikke noget facit for, hvad der er det rigtige, det afgørende er at  oplevelsen føles så realistisk som muligt.

Hvor mange watt (w) har du så brug for? Vi anbefaler, at når instrumentet stå i en stue eller et værelse, så er 12w-20w rigeligt at gå efter, især hvis man bor i lejlighed. Har man et lidt større lokale som skal spilles op, anbefaler vi over 20w. Mange instrumenter har også under 12w, her kan lyden også være helt fin, om man bare skal spille for sig selv. Højtalerlyd er også enorm svær at sammenligne - intet rum er ens i forhold til rumklang, og derfor kan det lyde på en måde hos en forhandler og anderledes derhjemme.

Hovedpointen her er altså, at man skal ikke vurdere hele instrumentet, baseret på det man hører i højtalerne. 

Vurdér helhedsoplevelsen; hvordan er kvaliteten af lydene, hvordan ser instrumentet ud, har den de funktioner jeg ønsker mig, og har det den rigtige pris?

×