SPØRGSMÅL?
+45 38 10 08 44

0Item(s)

Din indkøbskurv er tom.

Product was successfully added to your shopping cart.

4. Lyde

En af de absolut vigtigste faktorer ved valg af digitalpiano er, om du kan lide det du hører. Vi kommer alle med en forestilling om, hvordan et klaver skal lyde, og der er ikke noget der er mere rigtigt overfor noget andet. Kigger man rent historisk på det, så er man rimelige enige om, at den lyd et Steinway & Sons har, er et foregangsbillede for, hvad andre prøver at efterligne. Men det er ikke ensbetydende med, at det er den rigtige lyd at gå efter for dig. Derfor giver det god mening, at lytte til forskellige mærker og modeller.

Der er to faktorer man skal være opmærksom på:

For det første, så er instrumentets kunnen, baseret på de højtalere som sidder i instrumentet. Det vil altså sige, at lyden er ikke nødvendigvis dårlig, den er bare begrænset af højtalernes kunnen. Køber man et dyrere digitalpiano, så er højtalerne også bedre og mere præcise i den gengivelse af samplings. Modsat, spiller man med nogle gode hovedtelefoner, så er gengivelsen så god, som den var tænkt da man indspillede det akustiske instrument. Derfor skal man heller ikke altid dømme instrumentet på den umiddelbare lyd man hører, men nærmere på dens højtalere.

For det andet, så er der forskellige udgangspunkter for samplingen hos de forskellige producenter. Eksempelvis spiller du altid på Kawai akustiske instrumenter, når du spiller på et Kawai digitalpiano, det samme med Yamaha. Anderledes er det for Casio, Korg, Roland og Dexibell, som ikke selv har en produktion af akustiske instrumenter. De samples man hører her, er en blanding mellem computergenereret og optaget lyd fra forskellige akustiske producenter som Yamaha, Kawai, Steinway & Sons, Bösendorfer m.fl.

Hvis man skal lave en opsummering, så skal man ikke være så nervøs for, om man får en god lyd i det digitalpiano man vælger. I selv de billigste digitalpianoer får man en rigtig god lyd, især når man spiller med hovedtelefoner. Har man ikke tænkt, at spille med hovedtelefoner, skal der gøres overvejelse om højtalerne kan leve op til ens krav. Hovedreglen er, jo større model, jo bedre højtalere og højere pris.

Til sidst er der kun at sige, at der findes kun én som ved hvordan et klaver skal lyde, og det er dig!

×