SPØRGSMÅL?
+45 38 10 08 44

0Item(s)

Din indkøbskurv er tom.

Product was successfully added to your shopping cart.

5. Tangenter

Der er stor forskel på tangenter – dette er gældende for både akustiske som digital instrumenter. Der er heller ikke noget facit for, hvad der er rigtigt eller forkert. Dog er der en generel konsensus omkring, hvordan man prøver at efterligne vægtningen af tangenten, og det er efter et flygel. Det er teknisk meget svært at udvikle en mekanik, da den skal kunne spille alle nuancer man kan tænke sig, eller sagt på en anden måde - alle regnbuens farver; og alle farver ind imellem. Mekanikken på et opretstående klaver og flygel er forskellig. På den opretstående skal hammeren tvinges tilbage inden den kan spille igen, hvorimod tyngdekraften klarer dette på et flygel. Nuancerne er mange, og forslagene fra de forskellige producenter er også mange.

I dag er producenterne kommet langt, og faktisk er mekanikken på de fleste mellem- og højere prisklasse digitalpianoer rigtigt gode og meget realistiske. I et forsøg på at rykke endnu mere ved opfattelsen af, hvad man kan i et digitalpiano, er mange producenter begyndt at udvikle rigtige trætangenter og endda rigtig mekanik. En trætangent anses derfor for at kunne tilbyde det mest realistiske anslag i dag, selvom mange plastiktangenter også gør det rigtigt godt. 

Det der er afgørende er, at det skal være behageligt at spille på, og selvom en trætangent lyder som det mest rigtige, er det ikke nødvendigvis den rigtige løsning for dig. Derfor er det vigtigt, at man giver sig tid til at prøvespille flere forskellige modeller. Hvorfor det? Fordi tangentfornemmelsen er vigtig for dit fremtidige spil. Om tangenten ikke kan leve op til dine krav om 2 eller 4 år, alt efter hvor hurtigt du udvikler dit klaverspil, må du ud og købe nyt. 

Vi siger, at digitalpianoer i prisklassen kr. 3.000 - 10.000 har et udviklingspotentiale på mellem 2-5 år. Køber man et digitalpiano fra kr. 10.000, burde man være sikret et udviklingspotentiale på mere end 5 år. Og bliver man rigtigt dygtig, så er næste naturlige skridt selvfølgelig Steinway & Sons.

Vi glæder os til at se dig!

×